Nyitólap

Rólam Konzultáció, asztroterápia, AsztroFókusz-terápia

Harmóniában egymással –

nem csak pároknak

Erőszakmentes kommunikáció Tréningek Bemutatók Előadások Tanácsadói szemelvények Kapcsolat Hírlevél    Linkek

 

Válogatás

 a www.asztroweb.hu oldalon folytatott tanácsadás kérdéseiből és válaszaiból

 

Kedves Dóra!

 

Az érdekérvényesítés területén lévő gondjaimra szeretnék Tőled megoldást kapni. Addig, amíg mások érdekeit kell képviselni, semmi gond, minden remekül megy, de ha a saját érdekeimről van szó, akkor valamiféle szemérmesség megakadályoz, hogy képviseljem azokat. Emiatt már igen sok hátrány ért korábban is, de mostanra koncentráltan tapasztalom, annak ellenére, hogy tudatosan próbálok határozottabban kiállni a saját igazam mellett. Mit gondolsz mi az ok és hogyan változtathatnék pozitív irányba?

 

Köszi a segítségedet:

Üdv.Évi

 

Kedves Évi!

 

Személyiségjegyeid egyike a Kos jegyben álló Nap. Ha csak a jegyet néznénk, azt mondhatnánk, hogy érdekképviseletre ez egy nagyon is alkalmas energia, aktív, célratörő, kezdeményező és lendületes. A képet azonban több minden is árnyalja. A Nap együttáll a Vénusszal, ami a 4-es és 9-es háznak ura. A Vénusz a szépség és harmónia princípiuma, a 9-es ház pedig mutatja mindazt, amire felnézünk, amit megbecsülünk, amit értékként integrálni szeretnénk. Mások érdekeit képviselni – ez nemes dolognak tűnhet. A sajátodat – ez már kevésbé. Ehhez tartozik még a 4-es ház. Ez magyarázhatja még a szemérmességet – a 4-es házzal kapcsolatos dolgokat gyakran igyekszünk elrejteni a világ elől, mert nem könnyű őket felvállalni.

 

Másik személyiségjegyed, amit a Hold jelenít meg, a 9-es házban helyezkedik el, így ez is hangsúlyozza, hogy számodra az értékesség, a ’magas szinten’ való működés fontos. És ezt erősíti a Szaturnusz (1-es ház ura, tehát úgynevezett „énjelölő”) által megjelenített énállapotod is, ami a Nyilasban jegyében helyezkedik el, a Nyilasnak pedig alapmotivációja az értékképzés, az ahhoz való felnövés, és annak képviselete, amit a Te esetedben a Szaturnusz fegyelmezettséggel árnyal.

 

Hogy hogy is tudnál változtatni? Először arra kérlek, hogy barátkozz az információval, és azzal a ténnyel, hogy ez a működésmód is a Te részed, ami most így tud a legjobban megnyilvánulni. Egy esetleges irány lehet megtalálni az érdekképviseletednek azt a módját, amit egyben értékesnek is tartasz. Elhinni azt, hogy nem csak mások, hanem Te is megérdemled azt, hogy valaki, és ez esetben ez saját magad, kiálljon melletted.

 

Dóra! Nagyon köszönöm, úgy érzem ez telitalálat...

Érezd jól magad közöttünk.

Évi

 


 

Kedves Dóra!

 

Nagyon nehezen nyitok mások irányába, magyarul nem tudok ismerkedni, mindig őszinte vagyok, és azt gondolom más is az. A mai világban sokszor becsaptak, átvertek. Évekig együtt éltem valakivel, amikor rádöbbentem, milyen sokszor átvert, becsapott, soha nem védett meg. Szeretnék nyitottabb lenni, könnyebben ismerkedni, hogyan lehetséges ez?

 

Kedves Vera!

 

Amíg attól félsz, hogy át fognak verni, be fognak csapni, addig a zárkózottság, a bizalmatlanság egy önvédelmi mechanizmus, és mint ilyennek, nagyon is megvan a szerepe. Ezért szeretnék most egy kicsit a becsapással foglalkozni.

 

Ahogy néztem az ábrádat, a szemem az 1-es házban lévő Nyilas Napodon akadt meg. 1-es házas, tehát hangsúlyosan megnyilvánul, éned részét képezi. Nyilas, vagyis vezérlőelve az érték, ezt megtalálni, felnőni hozzá, majd képviselni. Gondosan ügyelni arra, hogy az értékesség látszata (függetlenül attól, hogy mennyi tartalom van mögötte) mindvégig megmaradjon. A Nap 9-es házúr, ami erősíti az idealizálás, idealizáltság utáni vágyat.

 

A Nyilasságnak persze számos pozitív hozadéka is van, mert ez az energia segít az értékek terjesztésében, tanítóvá, szellemi vezetővé is tehet, igényes és lelkesítő.

Emellett azonban kérlek engedj meg néhány gondolatébresztő kérdést. Vajon a kapcsolataidban (és nem csak a párkapcsolatokban), milyenek az erőviszonyok? A másik, az éppen adott másik, fel tud-e érni ahhoz a mércéhez, amit Te állítasz elé és amit Te magad is képviselsz, tud-e Veled egyenrangú lenni? Azért is kérdezem, mert úgy fogalmaztál, „a mai világban sokszor becsaptak, átvertek”. Tudom, hogy ezt tapasztalatból mondod, és igen nehéz lehetett ezeket az élményeket megélni. De vajon nem „programozod”-e Te magad is a Veled kapcsolatba kerülő embereket azzal, hogy van Benned egy előre elképzelt kép a világról?

 

Az a fél, aki nem érzi magát elég értékesnek, méltónak a kapcsolathoz, előbb-utóbb kilép belőle. Lehet, hogy lélekben előbb, és felvállalt tettekben csak utóbb. És amikor már a látható tettek szintjén is megjelenik a leválás, akkor az tűnhet becsapásnak. Hisz lélekben már előbb elment.

 

Az ismerkedés kérdésére térjünk vissza, azonban kérlek, addig barátkozz a fentiekkel, és gondolkozz el a felvetéseken.

 

Nagyon szépen köszönöm a válaszodat, nem is tudom, hogy lehet az, csak most találtam meg, próbálom megemészteni a válaszodat, valóban sokszor elidealizálom a valóságot, mindenkiről csak jót feltételezek, talán ezen kellene változtatnom, Azt ígérted visszatérsz az ismerkedés kérdésére. Köszönöm a válaszodat és várom a további elemzést. Lehet, hogy egy jó világ képében élek, és ezért csalódom?

 

Kedves Vera!

 

Igen, lehet, hogy egy jó világ képében élsz, és ami még itt fontos, úgymond el is várod a másik embertől, hogy a Te mércédet megüsse. Ezzel nagy feladat elé állítod, és ha úgy látja, hogy nem tud megfelelni, lehet, hogy ’elmenekül’. Tudod, emberek vagyunk, a magunk gyengeségeivel, problémáival, fejlődési irányaival. És meggyőződésem, hogy egy elfogadó-támogató környezetben sokkal könnyebb felnőni egy feladathoz, mint ott, ahol csak azt nézik, hogy miért nem tartok még az adott szinten.

 

Azt gondolom, ahhoz, hogy nyitni tudjál mások felé, be kell kalkulálnod, hogy nem biztos, hogy olyan lesz a másik ember, amilyennek látni szeretnéd. Lehet, hogy az elképzeléseidhez képest csalódni fogsz. Kérdés, vállalod-e a kockázatot?

 


 

Kedves Dóra!

 

Szeretném a tanácsodat kérni egy problémámban. Nevezetesen: nem tudom a saját érdekeimet érvényesíteni. Ez főleg a munka területén vészes, mert ott jobban félek a munkahelyem elvesztésétől, minthogy ki merjek állni magamért, ezért rengeteg igazságtalanságot lenyelek, ettől utálom magam, az egész környezetem, emiatt bunkó vagyok mással, néha már tök hülyének érzem magam. A legrosszabb a magam utálata.. hogy ennyi vagyok? Ennyit érek?
 

Remélem tudsz nekem mondani valamit, amivel elindulhatok egy másik úton, csak még nem tudom merre... :)

 

Előre is köszönöm!

Ildikó

 

Kedves Ildikó!

 

Ahogy néztem az ábrádat, mindjárt megakadt a szemem azon a planéta-csoportosuláson, ami Nálad a Szűz jegyében helyezkedik el. Vagyis: Nap, Merkúr, Jupiter és Szaturnusz, és szintén ebben a jegyben található az Ascendensed.

 

A Szűz energia a folyamatok lényegét kutatja, a jelenségeket igyekszik felaprózni, hogy jobban megértse őket. Gondolkodásmódja elemző, alapmotivációja a rendteremtés (kérdés persze, milyen területen), és kritikai hajlama erős. Úgy tűnik, Te nagy előszeretettel fordítod ezt a kritikusságot saját magad felé, folytonosan megkérdőjelezve alkalmasságodat bizonyos területeken. És meg is találod azokat a hibának látott dolgokat, amik aztán alapot adhatnak az aggodalomhoz és szorongáshoz. Jupitered, Ascendensed közelében, erősíti Benned a vágyat, hogy értékes, hogy ’nagy’ legyél, de a 4-es ház uraként ehhez feltehetően szégyenérzet párosul. 1-es házban elhelyezkedő Szaturnuszod erős önfegyelmet kölcsönöz a Szűz háttérenergiának, ahogy írod is, rengeteg mindent lenyelsz.

 

És aztán persze, egy idő után mindez felgyülemlik, és eljön egy pont, ahol a kritikus megközelítésed irányt vált, és környezeted felé mozdul el. 7-es házúr Nyilas Neptunodból arra következtetek (7-es ház a TE, a másik ember háza, a Nyilas pedig értékképviselő energia), hogy talán be is vonzod azokat az embereket, akik értékesek, vagy legalábbis annak mutatják magukat, és így tovább nőhet a Te bizonytalanságérzeted.

 

Hogy mit tudok javasolni? Hát, először is barátkozz vele kérlek, hogy ez a működésmód a Te részed, és ebben a pillanatban így tud a legjobban megnyilvánulni. Kritikus éned egyben a Te őrangyalod is, aki óv, és vigyáz Rád. Igaz, néha túlaggódja magát. De a racionalitás terepén maradva, talán ’el tudsz vele beszélgetni’. Érdekérvényesítéshez pedig hívd segítségül a Bika Holdadat. A Bika, bár türelmes, de stabil, erős jegy, és korántsem adja be olyan könnyen a derekát. És ez az energia is a Tiéd.

 

Nagyon szépen köszönöm Dóra! Nagy igazságokat írtál!!!

 


 

Kedves Dóra! Kommunikációs problémáim vannak a családom összes tagjával, de ami legfőképpen érdekel, hogy az öcsémmel egyszerűen nem tudunk dűlőre jutni. Gyerekkorunk óta veszekszünk, állandó jelleggel. Hiába „nőttünk már fel”, ugyanolyan gyerekes dolgokon kapunk össze. Én felelősségre vonom, ő meg visszadumál, ellenáll. Ő az egyetlen, aki 5 perc alatt fel tud húzni a plafonig. Hiába határozom el, hogy nem kiabálok, és békén hagyom, mindig kiborít valamivel, kiprovokálja. Nem tudom, hogy ennek mi az oka, vagy mitől változhatna ez meg.

 

Kedves Vándor Szél!

 

Az Asztrológiai Etikai Szabályzat értelmében harmadik személyről nem adhatunk ki információt, így most itt csak arról tudunk beszélni, hogy Te mivel járulsz hozzá a problémához, illetve öcséd Nap jegyére utalhatunk, ami Bika, vagyis feltehetően nem enged könnyen az igazából.

 

Ahhoz, hogy beazonosítsam, hogy öcséd a Te ábrádban megjelenik-e, és ha igen, akkor melyik planéta képviseli őt, többet kéne tudnom Rólatok, illetve a Te vele kapcsolatos megéléseidről.

 

A Te énállapotaidat nézve, egy Oroszlán Holdat, egy Oroszlán Ascendenst és egy Bak Napot látunk. Mindhárom erős, kemény, amolyan „tudja mit akar” energia. Ahogy írod is, felelősségre vonod az öcsédet. Ez olyan, mintha Te lennél a „nagy”, ő meg a „kicsi”, a gyerek. Ez persze ellenállást vált ki benne. Erről érdemes lehet beszélni – javaslom békeidőben.

 

Egy másik ötlet: azért provokál, mert nem találja jobb módját annak, hogy kapcsolódjon Hozzád. Amíg veszekedtek, addig is kapcsolatban vagytok. Energiát adtok egymásnak. Írtad korábban, hogy nehezen fejezed ki az érzéseidet. Talán nem találja az utat Hozzád.

 

Kedves Dóra! Nagyon köszönöm! Egy mondatod nagyon szíven ütött, hogy ilyen módon próbál kapcsolódni hozzám. Remélem tudok ezen a kapcsolaton javítani, mert nagyon szeretném, ha legalább köztünk béke lenne. Köszönöm a válaszod!

 


 

Már egy ideje a saját hatóerőmön dolgozom, mert hajlamos vagyok sajnos a tunyaságra, "Pató Pálosdira" és van bennem megannyi szorongás. Miközben rengeteg jó képességet, észt, motivációt kaptam erre az életre.

 

Folyamatosan érlelődik bennem egy komolyabb változás, de úgy érzem, hogy ezt visszatartom és azt is érzem, hogy nem kellene.

 

Most tele vagyok energiával és optimizmussal, erre már rég volt példa. Hosszabb ideig böjtöltem. Szeretném ezeket a jó energiákat jó célokra, konstruktívan és kreatívan felhasználni. A képletem alapján mi jut eszedbe a fent említett gondolatokról? Mit javasolsz?

 

Előre is köszönöm a segítséged!

Üdvözlettel:
Géza

 

Saját hatóerő, energiák, kreativitás – ezek a hívószavak az 5-ös házra irányították a figyelmemet. (5-ös ház: kreativitás, az én teremtőerejének megélési területe, és egyben a magunknak való örömszerzés is.)

 

Az 5-ös házadban áll egy Bika jegyében elhelyezkedő Szaturnusz, így nem lep meg, hogy nem kapkodod el a dolgokat. Azt mondanám, ez amolyan lassú, de biztos érés. A Bika a maga tempójában halad, nem lehet sürgetni, a Szaturnusz viszont szívós, kitartó. A böjt maga szintén passzol ehhez a bolygóálláshoz: Bika, mint anyaggal kapcsolatos dolgok (ez esetben élelem, mint anyag), a Szaturnusz pedig mint a fegyelem, önfegyelem planétája.

 

És hogy milyen jellegű tevékenységben tudom elképzelni energiáid kreatív felhasználását? Könnyebb lenne, ha írtál volna arról, hogy milyen irányokban keresgélsz, mert a képlet alapján, analógiásan, több lehetőség létezik, és nem biztos, hogy nekem eszembe jut éppen az, ami Neked a szíved vágya.  Olyasmi tevékenységet tudok elképzelni, ahol anyagot rendezel struktúrába. Pl. szobrászat.

 

5-ös házúr Bak Marsodra tekintve pedig el tudok képzelni például olyan sportot, ami fegyelmet, önfegyelmet igényel. Esetleg valami olyasmit, ami férfiképedet építi (pl. body bulding).

 

Nyilas Ascendesed, Mérleg Nap-Jupiter együttállásod magas szintű, értéket hordozó célok elérésére vágynak. Sok sikert hozzá!

 

Kedves Dóra!

 

Nagyon köszönöm a választ! Tényleg nem írtam a szakmai irányaimról. Röviden bepótlom: tréner és tanácsadó vagyok, személyiségfejlesztéssel, szervezetfejlesztéssel foglalkozom- szociológusként, trénerként, pszichodráma asszisztensként. Nagyon izgatnak az említett irányok, de ezekben is a holisztikusabb, szellemi megközelítések vonzanak. Jelenleg pszichodráma felsőfokon képződöm, kacérkodom a 4 éves Humanisztikus Asztrológiai tanulmányokkal és a pszichológia szakkal, esetleg pszichológia doktorival (ez utóbbin még morfondírozom).
 

Ja, és Kung-fuzom (önfegyelem) és nem áll tőlem messze a testépítés, testformálás (férfi kép) sem. No meg egy csokor nárcisz vagy a patak tükre (utalok itt némi öniróniával az antik,görög példatörténetre):-))))
 

Nagyon köszönöm még egyszer! Neked is a legjobbakat! Üdvözlettel:  Géza

 

Kedves Géza!

 

Bár eléggé lezártad a párbeszédünket, a felsorolt tevékenységek kapcsán mégis megszólítva érzem magam, így a korábbi válaszomat kiegészíteném. Születési időpontod 10 óra, kérdezném, mennyire pontos ez? Ha egy kicsit (6-7 perccel) korábbra vesszük, akkor a 10-es ház (karrier, hivatás, önépítés tervrajza) csúcsára kerül a Szűz jegyében lévő Vénusz-Plútó együttállás, és ez nekem jobban illik mindarra, amit írtál. A Szűz kritikus, aprólékos, analizáló energiájával átitatott Plútó mélyre ásásra, átalakításra, transzformációra törekszik, és gyógyító erővé is válhat. Mindez átszínezve a Vénusz harmóniára való törekvésével. A Plútó 12-es házúr, tehát megjelenhet az áldozathozatal, áldozatvállalás, másokért való tevékenykedés.

 

Ha nem pontosítom az ábrát, akkor mindez marad a 10-es helyett a 9-es házban, ami az ideálképzés, a vágyott, álmodott dolgok területe. A 10-es házban található ekkor is bőven planéta, a Mérleg jegyében lévő Merkúr, Uránusz, Jupiter és Nap. Ehhez egy-két ötlet: új utak, megoldások keresése, összefüggésben a kommunikációval, elsősorban kétszemélyes kapcsolatokban; verbális művészet; zenével kapcsolatos tevékenység (el tudnám képzelni pl. az utcai zenélést, valakivel együtt); jóindulaton, nagylelkűségen alapuló, a másik emberre irányuló olyan tevékenység, amibe magadat rakod bele; valamilyen értékhordozó rendszer képviselete önmagad által… És ez csak néhány analógia.

 

Ja és a Nyilasoknak (Ascendensed és Holdad) fontosak a titulusok. Úgyhogy sok sikert a doktorihoz! ;-)

 

Szia Dóra! Köszönöm a további elemzést! Gondolkodnom kell még ezen, de amit újfent írtál ( a módosított, 6-7 perccel korábbi születési időpont kapcsán) nagyon jellemző rám.

 

Szisztematikusan törekszem arra, hogy folyamatokat analizáljak és mögé nézzek a látható tényeknek, tüneteknek. Addig nem nyugszom, amíg a mélyen lévő okokat nyakon nem csípem. Sokan nem is értik azt, amikor előállok egy mélyen búvó összefüggéssel. Persze ezek csak azokra a dolgokra igazak, amelyek érdekelnek. Ha nem motivál az ügy, elképesztő lustaságra vagyok képes. Ilyenkor lezuhan az energiaszintem és hízni kezdek.

 

Most az önmotiválást tanulom és azt, hogy képes legyek önállóan dolgozni, elfogadni magam olyannak, amilyennek teremtettem és ne várjak mások jóváhagyására. Kemény munka ez, olykor nem is kis fájdalmakkal, de ez már messzire vezet...

 

A titulus-fókusz tényleg nagyon jellemző rám. Sosem feledem el megemlíteni, hogy egy budai dzsentry gyerek vagyok. És a dr. szócskát is szívesen ízlelgetném a nevem előtt. Hát ilyennek sikeredtem, no...:-)))

Köszönöm! Köszönöm! Köszönöm!

 


 

Kedves Dóra,

gyakran érzem, hogy közel állok a depresszióhoz. Talán az is vagyok, csak nem súlyos formában. Mi az oka? Nagyon nagy a szeretetigényem, ha elhanyagolva érzem magam, máris magam alatt vagyok. Van valami magyarázat erre a képletemben? Illetve, hogyan győzhetem le?

 

Kedves Erzsébet!

 

Ábrád annyira határhelyzetű, hogy ha 1 perccel korábbra veszem az időpontot, akkor már nem Bak, hanem Nyilas az Ascendensed. És a Holdad helyzete, amiről írni szeretnék a kérdés kapcsán, szintén változik. Így kérdezném, hogy mennyire pontos a 6:15?

 

Ha ebben nem vagy biztos, akkor még egy-két pontosító kérdés. Magadra ismersz-e az alábbiakban: értékek keresése, saját értékességed fontossága (és itt nem arra gondolok, hogy szeretnek-e, hanem arra, hogy fontos-e találnod magadban valamit, ami Téged értékessé tesz), általad értékesnek vélt dolgok, eszmék, tanok, vallás, stb. képviselete? Fontos-e Neked a rang, a titulus, a hozzáértés, a finomság, az elegancia? Tartasz-e attól, hogy számodra kellemetlen, méltatlan, ’ciki’ helyzetbe kerülsz?

 

Kedves Dóra,

valóban nem vagyok biztos, hogy 6:15, rokonaim csak annyit tudtak mondani, hogy reggel korán érkeztem, és hogy nagymamám a születésem napján, 06:30 korul betelefonált a kórházba, és akkor neki azt mondták, hogy nem sokkal azelőtt születtem. A 15 percet aszerint választottam, hogy az ascendensem Bakba essen, mert amit a Nyilasnál leírtakról olvastam, egyáltalán nem találtam magamra. A kisegítő kérdéseidre a válaszom pedig: igen, fontos számomra, hogy felfedezzek magamban értékeket, fontos számomra a vallás is, mondjuk annyira nem mélyültem bele, hogy bármilyen szinten képviseletet is vállaljak. A rang, a titulus talán túlságosan is fontos számomra, nem bírok második helyen lenni... Az eleganciát is szeretem. És igen, nagyon tartok a ciki helyzetektől, mások előtt leégni talán meg a halálnál is rosszabb számomra. :-)

 

Kedves Erzsébet!

 

A helyzet az, hogy a válaszaid alapján nekem egyértelműnek tűnik, hogy van Benned Nyilas, úgyhogy akkor én egy-két perccel korábbra venném a születési időpontodat.

 

Azt kérdezted, van-e magyarázat a képletedben. Nos, részben a fentiek, vagyis a Nyilas Ascendensedből és a születési uralkodó Oroszlán Jupiteredből adódóan fontos számodra, hogy legyél valaki, hogy a környezeted tiszteljen, felnézzen Rád – ahogy írod, nem tudsz második helyen lenni.

 

Ami viszont legalább ennyire hozzájárul a problémakörhöz, az a Mérleg jegyében található Holdad. A Mérleg karakter fő motivációja, hogy információt szerezzen saját magáról, egész pontosan arról, hogy ő jó, ő szép, ő rendben van. És a tükör a másik ember, ő az, aki ezt az információt meg tudja adni. Nálad ez hangsúlyosabban jelenik meg, mert a Holdad kapcsolatban van a 7-es, a TE házával.

 

Kívülről nézve a Mérleg típusú emberek kedvesek, kellemesek, mosolygósak, jó kapcsolatteremtők, jól megy velük a beszélgetés, kompromisszumkészek. Azonban belülről ennek megvan az ára, egy belső bizonytalanság, és az örökös kérdés: „elég jó vagyok-e”.

 

Hogy mit is tehetsz? Már a fenti működésmód tudatosítása is sokat segíthet. Második lépésként pedig érdemes megfogalmazni, hogy mi az, amiből Te mások szeretetét, törődését kiérzed. Először magadnak, aztán adott esetben a másik félnek is. Azt tapasztalom, hogy ha kimondjuk, hogy mit szeretnénk, azzal növeljük az esélyét annak, hogy meg is kapjuk. És minél konkrétabb a kérés, annál inkább. Hallottam olyan esetről, amikor a feleség 30 év házasság után tudta meg, hogy a férje nem is szereti azt az ételt, amit ő rendszeresen főzött neki. Szeretete jeléül. Szóval ha nem a környezetedben lévő embereknek kell kitalálniuk, hogy mivel tudnak a kedvedben járni, akkor nekik is sokkal könnyebb lesz.

 

Köszönöm szépen a válaszod, igyekszem valahogy kezelni a dolgot :-)

Viszont ez az aszcendens váltás ismét összezavart, annak idején valahogy feldolgoztam a "sokkot", hogy dupla Bak vagyok és a felnőttkori énem nem sokat fog változni. Most meg nem tudom, mit kezdjek a Nyilassal. Na de majd megoldja az élet :-)

 

Szia Erzsébet,

 

Egyrészt Bakság maradt Benned így is, mert 3 énjelölő planétád is van a Bak jegyében, és ha kicsit korábbra vesszük az időpontot, akkor is bezárva marad az 1-es házban a Bak jegy, ami olyan, mint egy Ascendens, csak kicsit nehezebben vagy lefojtottabban tud érvényesülni. Másrészt miért ne változhatna a felnőttkori éned? Változni, fejlődni, másik szinten megélni az ábrádat mindig lehet. Bármilyen jegyekkel. És valóban, mást nem nagyon tudsz csinálni, mint élni az energetikádat, úgyhogy az élet tényleg megoldja. :)


 

Kedves Dóra!

 

Az életemben nagy változások következtek be - egyik részről pozitív, de sok-sok negatív elemmel, amelyeket nem tudom, hogyan kezeljek, dolgozzak föl.

 

4 éve végre egy kiegyensúlyozott, boldog TÁRSkapcsolatban élek, amelyben szeretek és szeretnek, kapok és adok, minden olyan dolog megtörténik velem, amire egy egészséges önbecsülésű nő csak vágyhat. Ennek következménye lett egy házasság, amelyet szerintem 38 éves korban nem lehet elkapkodottnak mondani. :-)

 

Gyönyörű otthont építettünk, amelynek most kellene közösen örülnünk, de a nászajándék, amelyet kaptam úgy beborítja a napfényesnek tűnő eget, hogy már örülni sem tudok az ÉN otthonomnak.
 

Férjem elvált és van két nagy gyereke. 4 éve tart már az összecsiszolódás, nem túl nagy sikerrel. Miután én rendkívül nehezen viselem a feszültséget és konfliktusokat, mindent megteszek, hogy a közös együttlétek "működjenek". Ez látszólag így is van. Valójában azonban csupa feszültség, önfegyelem és szomorúság vagyok. (Nem írom itt most hosszasan a gyerekek nevelési- és személyiségbeli problémáit.)

 

De mindez nem elég. 1 hónapja (a vadonat újonnan épült házunkba) magunkhoz kellett vennünk a férjem 95 éves nagymamáját, aki eddig egyedül élt, de hirtelen egészségromlása miatt egyszerűen nincs más választásunk.

 

Az eszemmel mindent tudok. A férjemet én választottam és tudtam, hogy két gyereke van, akik természetesen fontosak neki. A dédit ápolni és gondozni kötelesség, mert senkije nincsen már a férjemen kívül - és egy ekkora házban megtehetjük, hogy otthont és gondoskodást adunk neki.

 

Ma már úgy érzem magam a gyönyörű, várva várt otthonomban, mint egy partizán. Mindenhol "idegenek", akiknek elvárásai vannak velem szemben (reggeli, ebéd, vacsora, tisztaság, társaság, mosolygás, alkalmazkodás...stb).

 

Már csak magamat keresgélem... A pár éve még önálló, saját örömeinek élő, független énem sehol. A magam gondolataival is csak akkor tudok egyedül lenni, ha magamra zárom az ajtót és éppen nem nyit rám senki - vagy kiabál, hogy valami kellene...

 

Tudom... a halak...

 

De ezt az állapotot kezelnem kellene valahogy, mert a férjemet éppen úgy szeretem, mint amikor megismertem - de a közben kialakult helyzet miatt egyre több bennem a harag, a gyűlölet és a keserűség a "szatellitjei" iránt. Ami persze neki esik rosszul.

 

Mit tegyek? Hogyan teremtsek egyensúlyt? Úgy érzem magam, mint valami ellenzékbe szorult kisebbség, miközben ez az ÉN OTTHONOM!

 

U.I.
A férjemmel beszélgetünk ezekről - de a tények azok tények. Akik itt vannak, azok itt vannak.

Van remek munkám, amely naponta elfoglal és elmehetek itthonról.

Beiratkozom angolra és egy másik tanfolyamra is, hogy este is kimozdulhassak néha.

Mégis. Úgy érzem magam, mintha egy ketrecbe tettek volna...

 

Várom segítő válaszod:

Ildikó

 

Kedves Ildikó!

 

Amikor két ember, egy férfi és egy nő között felébred a vonzalom, akkor ez többnyire a Mars és Vénusz szintjén történik. A nőiséget jelképező Vénuszod az 5-ös háznak ura, így nőként kreativitást, feltöltődést, örömforrást élhetsz meg. Mindez a Halak jegyében, ami szerencsés esetben – és ahogy írtál a kapcsolatotokról, annak tűnik – elfogadást, eggyé válást, feltétel nélküli szeretetet hozhat. A férfiképet megjelenítő Mars a Kos jegyében egy lendületes, dinamikus, egyenes, céltudatos férfit feltételez.

 

A házassággal (sokszor már az együttéléssel is) azonban színre lép a Nap és a Hold is. Jelen voltak ők persze eddig is, csak most új minőségükben is megjelennek: a Nap, mint férjkép, a Hold pedig, mint feleségszerep. Holdad a Nyilas jegyében helyezkedik el és a 12-es ház csúcsán. Értékesnek lenni, értéket teremteni és képviselni, mint feleség, ez számodra minden bizonnyal fontos. És hát a Nyilas alapvetően szabadságszerető. Ugyanakkor a 12-es ház a feladatok, a nehézségek, az izoláltság területe, és azt hiszem, ezt itt önmagáért beszél. E terület aktív, általad irányított megélése lehet a vállalás, az áldozathozatal. Illetve a lassú spirituális növekedés. Nem könnyű, de erősít.  (És Holdad egyébként is énállapotod, valamilyen szinten biztosan helyet kér az életedben. Most éppen így.)

 

A Halak Nap (itt most férjképként nézve, de persze énállapotod ő is) hozhat egyfajta határtalanságot, szétfolyást, ahogy írtad, szatelliteket. Ez is egyfajta unió, csak egy kicsit tágabb. Mindez a Te határaidat feszegeti, önmagad megismerésére sarkall, miközben kapcsolatotok is transzformáción megy keresztül. Ha sikerül a problémákat megoldani, átminősíteni, akkor ez nagy erőforrássá is válhat.

 

Én úgy látom, hogy Te elég tudatos vagy minderről, próbálod megbeszélni magaddal, megbeszélni a férjeddel, és ebben csak bátorítani tudlak. Tudatos vagy azt illetően is, hogy ez a saját választásod, akár ki is léphetnél, de ezt nem szeretnéd. Így két lehetőséged marad: megváltoztatni a hozzáállásodat vagy megváltoztatni a helyzetet. Esetleg a kettő kombinációja. És sok-sok empátia. Nem feltétlenül a párodtól, hisz ő érintve van. Inkább pl. egy barátnőtől. Ebből erőt tudsz meríteni ahhoz, hogy Te is empatikusan tudj fordulni pl. párod fiai felé (ha mindig csak Te vagy megértő, hosszú távon lemerülsz). Néha ez csodákra képes. De legalábbis a feszültség enyhülhet. Próbálj meg nem lemondani a szükségleteidről, de legyél rugalmas a megoldásokban. Sajnos a konkrét helyzetek ismerete nélkül csak általános ötleteket tudok mondani. Mindemellett szeretettel ajánlom Neked az Erőszakmentes kommunikáció módszerét, illetve Marshall Rosenberg A szavak ablakok vagy falak című könyvét. És sok erőt kívánok!

Kedves Dóra!

 

Köszönöm válaszod - amelyet többször is alaposan elolvastam, hogy próbáljam teljes egészében érteni. Talán sikerült:-) Köszönöm a könyvajánlást, meg fogom venni és remélem segítségemre lesz. Barátban szerencsére nincsen hiány, akikkel megoszthatom gondjaimat, csak néha attól félek, hogy terhes nekik a panaszait és élménybeszámolóimat hallgatni - de valóban segít az "elemzésben", és főleg a megnyugvásban, lehiggadásban, ha a magamba fojtott fortyogást megoszthatom velük. Igen, úgy van, ahogyan írod: vagy én alkalmazkodom, vagy a helyzetet változtatom meg, és a legoptimálisabbnak az tűnik, ha ennek kombinációja jön létre. A hogyannal vannak még problémáim. És azt nem látom még, hogy ez az élethelyzet hogyan járul hozzá a spirituális fejlődésemhez? Mondjuk én így fordítom le egy ismert mondásra: mindentől erősebb leszel, amibe nem halsz bele. És hogy ez miben nyilvánul meg, azt majd csak akkor tudom meg, amikor régen túl leszek az életemnek ezen a szakaszán. És persze az csak a saját önzőségem, amikor arra gondolok, hogy milyen felhőtlenül boldog lehetnék ezek nélkül a kívülről érkező „mellékzöngék” nélkül. És kicsit szomorú vagyok, ha eszembe jut, hogy milyen szép napjai vesznek el a közös életünknek, amit csak egymásnak szántunk…

 

No de járom az élet iskoláját és remélem, tanulok – a te segítségeddel is:-)

Ildikó

 


Kedves Dóra!

 

A tanácsodat szeretném kérni. Már egy ideje szeretnék munkahelyet váltani, de valahogy sohasem sikerül. Ráadásul belül is bizonytalan vagyok, hogy milyen irányba próbálkozzak? Mit kellene tennem, hogy végre döntésre jussak a munkámmal kapcsolatosan? Sajnos, az élet többi területére is igaz, hogy nagyon sokszor megingok, és nem vagyok biztos abban, hogy helyesen döntöttem-e? Ez valami belső bizonytalanság lehet? Segítségedet előre is nagyon köszönöm!
 

Üdvözlettel:
Klaudia

 

Kedves Klaudia!

 

Munkával, karrierrel kapcsolatod kérdésekben („mi lenne a jó irány”) Várady Soma kollégám az illetékes.

 

Ami a döntési nehézséget illeti, azt gondolom ebben több énállapotod is részt vesz. Egyrészt a Szűz jegyében álló Napod, aki szereti alaposan végigjárni, analizálni a helyzeteket, végiggondolni minden eshetőséget. 7-es házban a 7-es ház uraként (TE háza) és a Szaturnusszal együttállva mutatja, hogy fontos a külvilág visszajelzése, és vagy Te szeretnéd fegyelmezni, kontrollálni a kapcsolataidat, vagy olyan emberekkel találkozol, akik fegyelmeznek Téged.

 

Bak Ascendensed a racionalitás talaján érzi jól magát, igyekszik előrenézni, terveket sző, épít. Ezzel szemben Rák Holdad érzelmi alapokon működik, az érzelmi biztonság nagyon fontos számára. Vízöntő bezárt Ascendensed keresi a maga útját, miben más ő, mint a többiek, hogy tudja megmutatni egyéniségét. Skorpió Uránuszod pedig az izgalmakat, az intenzitást keresi.

 

Nos, olyan megoldási stratégiákat kellene találni, amelyekkel ők, így vagy úgy, mindannyian rendben tudnak lenni . Hogy egyik se érezze magát rosszul egy olyan döntéstől, amit egy másik energetikából hoztál.

 

Kedves Dóra!

 

Nagyon köszönöm a válaszodat! Igen, ezt érzem-éreztem belül, és néha azt hiszem, hogy ilyen "ingadozó, állhatatlan" ember vagyok. De akkor ezek szerint az lehet a magyarázat, hogy hol egyik, hol másik energia kerül előtérbe. Bevallom, igen nehéz, és néha nem is sikerül "rendet rakni köztük". Azaz nem tudom eldönteni "melyik irányba" billenjek. Nem tudom, van-e erre valami jó módszer, vagy menjek el valamilyen tanfolyamra, hogy "egy kicsit rend legyen"??:)

 

Kedves Klaudia!

 

Az ideális az lenne, ha olyan ’stratégiákat’ találnál, amelyekkel mindegyik énállapotod, így vagy úgy, rendben tud lenni, de ez persze nem mindig egyszerű. Azt gondolom, bármilyen önismereti módszer közelebb vihet a megoldáshoz, illetve a személyiségrészeid szükségleteinek a megismeréséhez. Sajnos a fórum adta keretek túl szűkösek ahhoz, hogy ezt itt most mélységeiben elemezzük.

 

Kedves Dóra!

 

Még egyszer nagyon köszönöm! Pontosan milyen önismereti módszert javasolsz?
Illetve, most hogy így "visszatértél", élnék a kérdezés lehetőségével ismét. Ha jól tudom, most már bármilyen témában kérdezhetek. Nos, tegnap kaptam egy jobb fizetéssel - és talán munkakörülményekkel - járó álláslehetőséget. Viszont más munkaterületen: eddig marketinges voltam (itt érzem, már nincs továbbfejlődési lehetőségem), most pedig a pénzügyre kerülnék (2 évig dolgoztam már ilyen területen, és most már úgy érzem, az jobban tetszett). A kérdésem, hogy véleményed szerint megfelelő lenne nekem a pénzügy területe, tudnám-e "szívvel-lélekkel" csinálni, illetve hogy már tényleg itt van-e az ideje a váltásnak? Előre is köszönöm!

 

Kedves Klaudia!

 

Sokféle önismereti módszer létezik, mindenkinek a hozzá legjobban illőt célszerű megtalálnia. Ez lehet asztrológia alapú konzultáció és együtt gondolkodás, lehet pszichodráma, lehet táncterápia, vagy bármi más, ami Hozzád közel áll.

 

Munkát illetően, Bak Ascendensed racionalitása és Szűz Nap-Szaturnusz együttállásod precizitása, analizáló készsége biztosan a segítségedre tudnak lenni a pénzügyes szakmában. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy valamiféle emberi környezet, közeg azért fontos lenne, tehát ne csak a számítógép előtt ülj egész nap, hanem legyen benne emberi kapcsolat is (a mindennapi munka körülményeit mutató területtel kapcsolatban lévő mindkét planéta kapcsolódik egyben a másik ember, a TE házához is).

 

Feltételezem azt is, hogy a hivatásodban időről-időre vannak váltások (karrier, hivatás házának az uralkodó bolygója a Plútó). A továbbfejlődés, előrelépés Bak Ascendensednek nagyon fontos, így, ha valahol az nem biztosított, az előbb-utóbb feszítő lehet. Neked most a napokban van Szaturnusz visszatérésed, ami egy 29 éves ciklus lezárását és egy újnak a kezdetét jelenti. Egy kicsit amolyan megkomolyodás, felnőtté válás is, bár a Bak-jellegű énállapotaiddal Te feltehetően eddig is komoly és felelősségteljes voltál, viszont itt most téma lehet a beérése valaminek, amiért eddig dolgoztál. A tranzit önmagában nem garancia, a Te közreműködésed is kell hozzá, csak egy változás időszerűségére mutat rá.

 

Köszönöm, Dóra, a mélyreható elemzést, megint sok mindent tanultam:) És megfontolom minden szavadat:)
További sok sikert kívánok a munkádhoz! Szép napot! Klaudia

 


 

Szia Dóra!

 

Döntésképtelenség a problémám. Pontosabban, képtelen vagyok dönteni 8 éves párkapcsolatom sorsáról. Más helyzetekben is jellemző hogy folyton álmodozom, de közben a földhöz ragadva érzem magam. Most az a gondom, hogy a kapcsolatomból szép lassan eltűnt a szerelem (sajnos csak az én részemről), de hatalmas a szeretet és az összetartozás-érzés. Nem hiszem, hogy 26 évesen ebbe bele kellene nyugodni, de a sok összekötő kapocs nem engedi meghoznom a döntést: jobbra vagy balra? Nagyon félek, hogy boldogtalanok leszünk (máris azok vagyunk) de attól is hogy hatalmasat hibázok. A szenvedély felébresztésére tett minden kísérletünk kudarcba fullad, inkább testvérként vagy jó barátként élünk együtt, és mindez az én hibám, de nem tudok változtatni ezen az érzésen. Kérlek, mondj valamit.

 

Köszönöm!

 

Kedves P. Roni!

 

Mivel most nálam kerültél elsőként sorra, ezért elolvastam a többieknél feltett kérdéseidet, és mivel mindegyik a meglévő kapcsolatodat járja körül, igyekszem egyben válaszolni.

Igen, ez sajnos elő szokott fordulni, hogy a szerelem elmúlik, és ilyenkor egy vegyértékünk szabadon marad. Kérdés, elég erős-e a kötés ahhoz, hogy fenntartsa a kapcsolatot, vagy előbb-utóbb valaki rátalál a szabad vegyértékre…

 

Ez év augusztusában a Szaturnusz Nálad a társkapcsolatok háza fölé került, így érthető, hogy a kérdés most erősödött fel Benned. Ennek a tranzitnak az idején a tartós kapcsolatok is gyakran próbatételek elé kerülnek, ami nem jelent feltétlenül elválást, de valamiféle újragondolás, újjáépítés szükségszerű lehet. Szóval ez a két út áll most előtted: vagy véget vetsz neki, vagy új alapokra helyezed. Tudom, ezzel nem sok újat mondtam, csak megerősíteni szeretnélek, hogy valamilyen változás valóban időszerű.

 

Hold-Mars együttállásod a Mérleg jegyében az az én, amelyik nem szeretne szakítani. Egyrészt a Mérleg nem szívesen dönt, képes inkább hosszan húzni az időt, csak hogy fenntartsa mind a két lehetőséget. Másrészt a Mérleg nagyon igényli a kívülről jövő visszajelzést, pozitív megerősítést, Nálad feltételezem ez valamiféle biztonságérzetet is ad, illetve harcolni is képes vagy érte.

 

Halak bezárt Ascendensed, Nyilas Neptunod a feloldódást, eggyé válást, feltétel nélküli szeretetet keresik, álmodoznak, nehezen húznak meg határokat, nehezen szakítanak el kötődéseket.

 

Ott van viszont a Vízöntő Ascendensed és Nyilas Uránuszod, hatalmas szabadság- és függetlenségvággyal, mindketten hajlamosak hirtelen váltásra, átrendezésre. Ők azok, akik ’mennének’.

Bak Napod pedig racionális, érveket keres – ő lenne az, aki miatt földhözragadtnak érzed magad, ahogy írod.

 

Ha maradsz, gondoskodj arról, hogy a szabadságot így vagy úgy, meglegyen. Ha mész, keresd meg azokat a támogató személyeket, akik segíteni tudnak Neked, illetve akiktől megkapod a szükséges visszajelzéseket.

 

Dönteni helyetted sajnos nem tudok, és nem is szeretnék, az igazi válaszok mindig belülről jönnek.

 

Ha anyaszerepbe kerültél, valóban nem fog menni, hogy párodhoz nőként viszonyulj. Azt írtad, hogy a kialakult helyzet a Te hibád – nos, ezekben a történetekben mindig részt vesz mind a két fél. Ha Te valóban anyaszerepben vagy, akkor a párod is szereptévesztésben van, és érdemes lehet megvizsgálni, hogy miért jó, kényelmes, stb. neki a gyerekszerep. Hogy viszonyul ő a saját szüleihez. Mert egy családban az energia mindig felülről lefele áramlik, a szülő a nagy, a gyerek a kicsi, és ez így van jól. Ha viszont a lélek szintjén mégsem így van, akkor elképzelhető, hogy azt a támogatást, erőt, amit a szüleitől tudna megkapni (még akkor is, ha a szülők esetleg már nem élnek), máshol keresi. Mindennek feltérképezésére, oldására megoldást jelenthet a Hellinger-terápia, amit mindkettőtöknek szeretettel ajánlok.

 

Nagyon szépen köszönöm a kimerítő választ, sokat segítettél! Hihetetlenül rátapintottál a lényegre, kapcsolatunk hajnalán, nagyon fiatalon, tragikus hirtelenséggel veszítette el a szüleit és gyakorlatilag én lettem a családja. De akkor még nem sejtettem hogy ez később rosszat tehet a férfi-nő viszonyunknak, hiszen gyerek voltam, bele se gondoltam ilyen dolgokba, ráadásul nem is hiszem hogy másképp is tudtam volna cselekedni/viselkedni, ezt diktálta a lelkem.
 

Utána fogok nézni a Hellinger-terápiának, mert mindkettőnknek lenne mit feldolgoznunk. A döntést pedig igyekszem a lehető legátgondoltabban meghozni. Még egyszer nagyon köszönöm!

 


 

Kedves Dóra!

 

Arra lennék kíváncsi, hogy a születési képletem mit mond neked azzal kapcsolatban, hogy mi a problémám önmagammal, és hogyan ismerhetném meg jobban azt, ami vagyok. Mert egész életemben úgy éreztem, mintha csak egy álom lennék a valóságban. Körülöttem minden tiszta, de én önmagam számára minden nap mást jelentek. Sokszor éreztem már úgy, hogy valami megtörik bennem, és új fejezet kezdődik, de az alagutak végén sosem a fény, inkább újabb és újabb, a régiekre kísértetiesen hasonló kérdések várnak rám, melyeket mintha sosem tudnék megválaszolni, mások pedig még csak nem is értik őket. Vajon csak azért érzek így, mert még nem nőttem fel? Vagy előre meg van írva, hogy ugyan minden a helyén van az életemben, csak épp a lényeg, az önismeret képessége hiányzik belőlem?

 

Előre is köszi, ha válaszolsz:)

Anna

 

Kedves Anna!

 

Ascendensed a Skorpióban együttáll a Plútóval, így érthető, hogy önmagad megismerése számodra nagyon fontos, és nem is akárhogyan, hanem mélyre ásva, intenzíven megélve a dolgokat, alámerülve a fájdalmakban és ösztönökben, időről-időre kicsit belehalva és átalakultan újjászületve. Ennek az énednek valószínű semmi nem elég, talán nincs az a mélység, ami kielégítő tapasztalatot nyújtana. És emellett igényli a folyamatos átalakulást, próbatételeken keresztüli változást.

 

Másik énállapotod az Ikrek Napod, ami megnehezíti az ilyen jellegű tapasztalást, mert az Ikrek nem szeret a kérdések mélyére hatolni. Ő az, aki örökös mozgásban van, aki az információt nem megtartani, hanem továbbadni szereti, és ebből adódóan nem szívesen ragad le egyik kérdésnél sem. Hozzáteszem az Ikrek Napod a 8-as házban helyezkedik el, ami a transzformáció területe, úgyhogy az átalakulás, mint téma, itt is megjelenik, csakúgy, mint a határaid próbálgatása. Kérdezném, ezen túl, hogy hogy állsz a médiumi képességekkel, információk közvetítésével a nem racionális szférából?

 

Összefoglalva, a „valami megtörik és új fejezet kezdődik”, ez rendjén van. Ez visz előre. És az alagút végén mindig ott van a fény. Csak néha hosszú az alagút. Viszont több tapasztalatot, több tanulási lehetőséget is rejt.

 

Kedves Dóra!

 

Köszönöm, hogy válaszoltál. Nem vagyok jártas az asztrológiában - ezért is tettem fel kérdéseimet neked -, de én is érzem, hogy valahogyan önmagam "akadályozom" ebben a megismerés-dologban. Remélem persze, hogy csak hosszabbá teszem az utat, és nem lehetetlenítem el végképp. A médiumi képességeken pedig őszintén elcsodálkoztam. Ugyanis ebben a témában is nagyon megosztott a véleményem. Egyrészt, szkeptikus vagyok minden vallást és túlvilág-képet illetően, nem igazán tudok hinni semmiben.

 

Ugyanakkor meg nagyon érzékeny vagyok a környezetemet illetően, és néha érzek olyan rezgéseket, amiket nem tudok csak úgy elásni racionális gondolatokkal. Így nyitva hagytam minden olyan dolgot az életemben, ami egy kicsit spirituális lenne. Egyszerűen félek tőlük (pl. még ennyi idősen is rettegek a sötétben, bár nem tudom, hogy ez témához vág-e).

 

Kedves Anna!

 

Igen, az irracionális érzékelés lehet ijesztő, pontosan azért, mert irracionális. Úgy tűnik, Neked ehhez elég jó energiáid vannak, de az óvatosság mindenképpen hasznos, mert mindennek megvan a poláris párja, a jónak a rossz, a világosnak a sötét… és ahol fény van, ott van árnyék is. Az jónak tűnik, hogy nyitva hagytad a spirituális kérdéseket, haladj csak a magad tempójában! Az önmegismerést pedig, ilyen energiákkal, biztosan nem lehetetleníted el, csak add meg az időt magadnak.

 

 

Vissza az oldal tetejére